Mer än 100 års samlad erfarenhet
av träning som livsstil

Mer än 100 års samlad erfarenhet
av träning som livsstil

Bakgrund - Musses Fun Run

Svenska folket rör på sig för lite och äter för dåligt. Vi tittar oss omkring i världen och tänker att detta problem är väl kanske inte så farligt, men i själva verket utgör den kombinationen idag en av våra största samhälsproblem.

Enligt folkhälsoinstitutet i Sverige så finns det tillräckligt med vetenskap för att kunna dra slutsatser om hur vår stillasittande och stressade livsstil leder till ökad risk för ohälsa med följdsjukdomar såsom depression, fetma, diabetes typ 2, sömnstörningar, hjärtinfarkt, demens och benskörhet. Enligt senaste rapporten ifrån hjärt/lungfonden råder en stillasittande epidemi som gör att svenska folket går omkring på en tickande bomb.

Sverige är i dag ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Svenska fyraåringar sitter stilla nästan hälften av sin vakna tid och endast var åttonde 13-åring rör på sig tillräckligt mycket varje dag. Samtidigt visar färsk forskning på barn och ungdomar i åldern 5-17 år att skärmtid > 2 tim/dag har samband med lägre fysisk och psykosocial hälsa, samt att en minskning av stillasittande tid leder till hälsosam viktnedgång.

Det verkar som vi vet mer än någonsin om de gynnsamma effekterna av motion liksom IT-samhället och bekvämligheternas baksidor. Trots detta så verkar samhällets utveckling gå i fel riktning i detta ämne. Detta vill vi vända! Hur?


Vår idé

Grundarna och idéskaparna till ”Musses Fun Run” har en gemensam erfarenhet på över 100 år av rörelseglädje och löpning från barn och ungdomsår upp till senior och motionslöpning på alla nivåer. Med detta i bagaget kände vi helt enkelt att vi satt inne på lite för mycket glädje och kompetens för att inte dela med oss och på ett organiserat sätt försöka vända detta. Vår målsättning är att motverka samhällets negativa utveckling kring en stillasittande livsstil med mer spring i benen och mer glädje i vardagen.

I dagens stressade samhälle vet vi av erfarenhet att motion och träning är något som ofta får stå tillbaka i prioritet till förmån för jobb och familjetid, detta trots att många vuxna egentligen skulle velat att både dem själva och deras barn skulle rört på sig mer.

Vår idé bygger på att du inte ska behöva prioritera bort familjetiden eller där du som vuxen helt enkelt vill bli en bättre löpare oavsett om du är förälder eller inte. Löparboomen är ett faktum och världens mest utövade motionsform växer på alla håll i olika former. Här kan du som vuxen få en högkvalitativ professionell löpcoaching under 60 min med garanterad utveckling 1-2 ggr i veckan samtidigt som dina barn i 5-12 års ålder erbjuds organiserad professionell och lekfull rörelseträning. Vi erbjuder helt enkelt motion och rörelseglädje åt hela familjen och allt detta byggd på kompetens, erfarenhet och glädje som vi hoppas smittar av sig till dig och din familj.


Måndagar Skatås Motionscentral Tid 17:30 (60min)
Torsdagar Slottsskogen Azaleadalen Tid 17:30 (60min)

Mustafa Mohamed

5 VM- och OS-finaler
3 EM-medaljer
4:a på VM
Svenskt rekord 3000mh
Klicka för att läsa mer

Ulf Friberg

Sveriges mest meriterade löptränare genom alla tider
Mer än 40 års egen tränarerfarenhet
Klicka för att läsa mer

Oskar Käck

Sprungit EM 2 gånger
Meriter från landslag och finnkamp
Undervisat på Friidrottsförbundets löptränarutbildningar
Klicka för att läsa mer

Karl Borgö

Medalj på SM 800 m
15 års erfarenhet av pedagogiskt arbete
Klicka för att läsa mer
Professionell löpcoaching